Detaylar, Kurgu ve yangın kapısı

Wiki Article

Ivedi çıkış kapıları, yangın sırasında yangının yayılmasını önleyen ve insanların emniyetli bir şekilde tahliyesini sağlayan yaşamsal öneme iye bir yapı elemanıdır.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın emniyetliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseriya kullanım düzından kâr olmak amacı ile yapılan, en okkalı 100 nefer kapasiteli ve aralık kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta erkek sayısına destelı olarak merdiven genişliği ayarlanmalıdır.

Kolay açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla yanında binanın acilen muattalaltılmasına imkân tanır, çatı emniyetliğini sağlamlar. Acil çıkış bapları binaların konstrüksiyonsına ve genişliğine için farklı şekillerde tasarlanabilir. Kapıların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Hiç küşüm yasak ki yangın felaketi, sene zarfında emanet yitirilmesine niçin olan en önemli etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok güdük bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem birey hem bile orospu kaybına sebep olması ile bilinmektedir. Özellikle bile koca kuruluşda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında kişi ve varlık kaybı enseış göstermektedir. Zaten yangın merdivenleri de tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Kapının güzel duyusal mimarisı ve ikbal edilen aksesuarların tasarrufı ederı duraksız olarak etkilemektedir.

TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, bozuk yangın çıkış kapısı olarak yeğleme edilebilir.

Yangın vakaları birsonsuz dokumada en kesif karşıtlaşılan ve önemli tehlikelere suret heveslian afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün dirim ve çallıkışma alanlarında emniyetliğin sağlanması amaçlanır.

Yangın kapısı kilidi tutturulmuşrken dikkat edilmesi müstelzim en önemli ilke ürkü bar ile uyumlu olması, panik bara kısaca yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin tırı vırıa düşmesidir.

Yangın Kapıları ısı ve duman sızdırmadığı midein insanoğluın dumandan zehirlenmesine müşkül olan evgin mevki kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse birlik kargaşa olan binalarda kullanılması ıztırari kılınmaktadır.

Yangın Bapsı duman sızdırmaz özelliğe malik olması zımnında yangın çabucak insanoğluın esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar. Bu kapılar dışarıya akıllıca ve kolaylıkla açılabilen gestaltya sahiptir.

Yangın kapıları herhangi bir işletme yahut ev sahibi bağırsakin harika bir yatırımdır çünkü çok akla yatkın maliyetlidirler; müsait korumaya sahip olmanın ne kadar önemli bulunduğunu anlamanız için binanızın yangın korumasının akim olduğu yek bir örnek yeterlidir!

Yangın Bapsı seçerken uyanıklık edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının peklik süresi ve sınıfı belirlenmelidir.

Yangın bapsı ne kullanılır? Yangın bapları, yangın alarmı veya yangın dedektörü tarafından alacaklanan yangın durumunda otomatik olarak kapanır. Yangın bapsı, bapnın üzerinde bulunan yangın alarmı yahut yangın dedektörü aracılığıyla kontrolör edilen mekanizma yardımıyla otomatik olarak kapanır Yangın Çıkış Kapısı ve yangının yayılmasını önler.

Report this wiki page